Varför visitkort fortfarande behövs

Varför visitkort fortfarande behövsvisitkort_blogg
Det mesta av nutidens marknadsföring sker på nätet. Även en stor del av alla köp och beställningar sker där. Enligt statistik från internetstatistik.se och deras rapport Soi2015, uppgav 79% av svenskarna att de någon gång under 2015 köpt saker eller tjänster över internet och 93% att de har tillgång till internet, så det är ju en väldigt bra idé att finnas just där med sitt företag.

Men internet i all ära, det finns fortfarande en sak som inte går att ersätta med digitala medel. Visitkortet. Det har ännu en stor plats inom marknadsföring. Här följer en lista på varför:

 1. Just det, det går ännu inte att ersätta digitalt.
  Att knyta kontakter i sitt företagande, vare sig det gäller kunder eller andra företag, handlar om att vara personlig. Internet är i jämförelse opersonligt och kan inte mäta sig med ögonkontakt och ett handslag. 
 2. Det är mer effektivt än mail-marknadsföring som är lätt att ”skydda sig” emot med hjälp av spamfilter, strunta i att öppna mailet osv. Det är såklart en bra väg att gå också men det är alltid bättre med något fysiskt. Ett visitkort är lättillgängligt, vilket gör att alla tillfällen är ett tillfälle att knyta kontakter.

   

 3. Ett minnesvärt visitkort gör så mycket mer än att bara förmedla en e-mailadress och telefonnummer. Man kommer ihåg en bra och innovativ design, det blir inte bara en ny kontakt i telefonen utan något att hänga upp det på i minnet.

   

 4. Det är proffsigt. Bara att ha ett visitkort visar att du är förberedd och seriös.

   

 5. Även om personen du ger ditt visitkort till inte har nytta själv av det du erbjuder kan hen känna någon som behöver dina färdigheter. Därför kan det vara smart att utöver kontaktuppgifter också skriva ner sina skills som läsaren kan associera till sitt eget nätverk.

Har du ett visitkort?
Varför/varför inte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *